Jagnjeća đigerica sa paprikom
Sastojci:
3 Kašike ulja
Glavica crnog luka
300 g Jagnjeće crne džigerice
1 Manja šargarepa
1 Crvena i žuta paprika
Kašika gustina
1 dl Hladne vode
So,mleveni biber
Za prilog:
Kuvani široki rezanci:
30 g Kačkavalja
Priprema:
U tiganju zagrejati ulje i pržiti sitno seckani crni luk.Kada omekša i malo požuti dodati džigericu isečenu na 4 šnicle ,promešati i propržiti 5-6 minuta.Dodati narendanu šargarepu i paprike isečene na kockice ,promešati i dinstati još 5-6 minuta.Zatim dodati gustin razmućen u vodi,promešati i prokuvati desetak minuta na laganoj vatri.Na krajuposoliti,pobiberiti i preručiti preko kuvanih i oceđenih rezanaca.Posuti narendanim kačkavaljem i služiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment