Jagnjeća plećka na pirinču

Sastojci: Jagnjeća plećka od oko 2 kg So,mleveni biber 3-4 Kašike ulja 2,5 dl Supe (od pola kocke za masnu supu) 0,5 dl Ulja Glavica crnog luka 250 g Pirinča Vezica peršunovog lista 7,5 dl Supe (od 1 i po kocke za mesnu supu). Priprema: Oprati plećku,posoliti,pobiberiti i staviti u okruglu tepsiju.Preliti je vrelim uljem,dodati 0,5 dl supe i peći 1 i po sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja povremeno dodavati po malo preostale supe i prelivati plećku sokom u kome se peče.Umeđuvremenu zagrejati u šerpi ulje i propržiti glavicu sitno seckanog crnog luka .Dodati opran i oceđen pirinač i iseckan peršunov list,naliti supom,promešati i pustiti da provri.Zatim sadržaj iz šerpe preručiti u tepsiju,rasporediti oko plećke i peći još oko pola sata na istoj temperaturi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru