Jagnjeća plećka na pirinču
Sastojci:
Jagnjeća plećka od oko 2 kg
So,mleveni biber
3-4 Kašike ulja
2,5 dl Supe (od pola kocke za masnu supu)
0,5 dl Ulja
Glavica crnog luka
250 g Pirinča
Vezica peršunovog lista
7,5 dl Supe (od 1 i po kocke za mesnu supu).
Priprema:
Oprati plećku,posoliti,pobiberiti i staviti u okruglu tepsiju.Preliti je vrelim uljem,dodati 0,5 dl supe i peći 1 i po sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja povremeno dodavati po malo preostale supe i prelivati plećku sokom u kome se peče.Umeđuvremenu zagrejati u šerpi ulje i propržiti glavicu sitno seckanog crnog luka .Dodati opran i oceđen pirinač i iseckan peršunov list,naliti supom,promešati i pustiti da provri.Zatim sadržaj iz šerpe preručiti u tepsiju,rasporediti oko plećke i peći još oko pola sata na istoj temperaturi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment