Tikvice punjene piletinom

Sastojci: 2-3 Glavice crnog luka 2-3 Čena belog luka 4-5 Tikvica 2-3 Filea piletine ili 1 pileće grudi Slatka mlevena crvena paprika So,biber 2 dl Kisele pavlake Priprema: Na ulju propržite crni luk,dodajte beli luk,a tikvice operite,isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca ,pa izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte predhodnoj smesi.Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda,dodajte mlevenu papriku,posolite i pobiberite.Punite tikvice smesom,poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh.Kada tikvice budu skoro pečene,izvadite ih iz rerne,prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku. Prijstno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru