Jagnjeća plećka na čobanski način

Sastojci: 1,5 kg Jagnjeće plećke So,1 dl ulja 7-8 Manjih glavica crnog luka 1 dl Ulja 750 g Očišćenih krompira 150 g Praške šunke 150 g Suve slanine 200 g Šampinjona Priprema: Oprati,posušiti i posoliti jagnjeću plećku propržiti na jagnjećem ulju,sa obe strane po 2-3 minuta.Dodati malo vode,poklopiti šerpu i dinstati oko 1 sat uz povremeno dodavanje po malo vode.Zatim dodati očišćene cele glavice crnog luka i dinstati još 10 minuta.Dok se meso dinsta,ispržiti u drugoj šerpi na zagrejanom ulju krompir isečen na kolutove a kad porumeni prebaciti ga u šerpu sa plećkom.Na preostalom ulju propržiti prašku šunku isečenu na kockice i slaninu isečenu na režnjeve.Dodati šampinjone isečene na listiće,kratko propržiti i sve preručiti u šerpu sa plećkom.Naliti malo vode,poklopiti i dinstati još jedan sat na laganoj vatri,uz povremeno dodavanje po malo vode. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru