Jagnjeća plećka na čobanski način
Sastojci:
1,5 kg Jagnjeće plećke
So,1 dl ulja
7-8 Manjih glavica crnog luka
1 dl Ulja
750 g Očišćenih krompira
150 g Praške šunke
150 g Suve slanine
200 g Šampinjona
Priprema:
Oprati,posušiti i posoliti jagnjeću plećku propržiti na jagnjećem ulju,sa obe strane po 2-3 minuta.Dodati malo vode,poklopiti šerpu i dinstati oko 1 sat uz povremeno dodavanje po malo vode.Zatim dodati očišćene cele glavice crnog luka i dinstati još 10 minuta.Dok se meso dinsta,ispržiti u drugoj šerpi na zagrejanom ulju krompir isečen na kolutove a kad porumeni prebaciti ga u šerpu sa plećkom.Na preostalom ulju propržiti prašku šunku isečenu na kockice i slaninu isečenu na režnjeve.Dodati šampinjone isečene na listiće,kratko propržiti i sve preručiti u šerpu sa plećkom.Naliti malo vode,poklopiti i dinstati još jedan sat na laganoj vatri,uz povremeno dodavanje po malo vode.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment