Brusketi sa avokadom i blanširanim jajima

Sastojci: 4 Kriške raženog hleba 2 Manja avokada 4 Jajeta Malo semenki bundeve i suncokreta Maslinovo ulje Kašika sirćeta Ljuta tucana paprika So,biber Priprema: Jaja pažljivo razbiti u četiri manje činije.U većoj šerpi zagrejati vodu,pa kad proključa,dodati sirće.Varjačom napraviti vir u sredini,pa ubaciti jaje.Kuvati dok se belanjce malo ne stvrdne,te izvaditi rešetkastom kašikom.Postupak ponoviti sa preostalim jajima.Avokado iseći na kriške,rasporediti preko hleba,odozgo staviti po jedno paširano jaje,preliti sa malo ulja,posuti semenkama bundeve i suncokreta,posoliti,pobiberiti i začiniti tucanom paprikom,pa poslužiti. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru