Kitnikez
Sastojci:
1 kg Dunja
800 g Šećera
Sok od 1 limuna
Priprema:
Dunje možete da oljuštite,a možete da ih koristite s korom,ako je zdrava i lepa.Operite ih,obrišite,očistite i nadecite na kocke.Kuvajte ih u vodi sa sokom od limuna.Ocedite ih zatim i ispasirajte štapnim mikserom.Ispasirane dunje kuvajte sa šećerom dok se šećer sasvim ne istopi,a smesa ne počne da se želira .Trebala bi da bude čvršća od džema.Kitniker je gotov kad varjača ostavlja trag na dno šerpe.Dobijenu smesu možete da pomešate sa seckanim lešnicim ,orasima i čokoladom,a potom je izlijte u podmazane kalupe ili ravan pleh.Dobro ohlađen kitnikizer prevrnite na čistu podlogu posutu kristal šećerom.Isecite na kocke ili štangle,pa dobro uvaljajte u kristal šećer.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment