Čokoladni rum kolač
Sastojci:
50 ml Ulja
80 g Kisele pavlake
100 g Šećera u prahu
150 g Mekog brašna
20 g Kakaoa
1/4 Kašičice sode bikarbone
1/2 Kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
100 ml Mleka
1 Kašičica putera za premazivanje
Za preliv:
100 ml Vrele vode
1 Kašičica nes kafe
2 Kašike šećera u prahu
3 Kašike ruma
Za čokoladnu glazuru:
100 ml Pavlake za kuvanje
100 ml Čokolade za kuvanje
Priprema:
U činiju sjediniti ulje,kiselu pavlaku i šećer u prahu,pa dobro izmešati žicom da bi se dobila smesa bez grudvica.Posebno sjediniti meko brašno,kakao,prašak za pecivo,sodu bikarbonu i prstohvat soli,pa prosejati i dodati od belanjaca izmešati,špatulom,te postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.Okrugli tiganj prečnika 25 cm premazati otopljenim puterom,pa preko njega naneti papir za pečenje.Odozgo sipati smesu za kolače i poklopiti je.Peći na niskoj temperaturi desetak minuta,a zatim čačkalicom proveriti da li je biskvit pečen,po potrebi produžiti pečenje.Za pripremu preliva ključalu vodu sjediniti s nes kafom,šećerom u prahu i rumom.Kolač izbockati i preliti pripremljenom smesom. Za pripremu čokoladne glazure slatku pavlaku zagrejati vodeći računa da ne proključa.Preliti je preko čokolade i mešati dok se ne otopi.Prohlađenu smesu preliti preko kolača i ostaviti da se stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment