Čokoladni rum kolač

Sastojci: 50 ml Ulja 80 g Kisele pavlake 100 g Šećera u prahu 150 g Mekog brašna 20 g Kakaoa 1/4 Kašičice sode bikarbone 1/2 Kašičice praška za pecivo Prstohvat soli 100 ml Mleka 1 Kašičica putera za premazivanje Za preliv: 100 ml Vrele vode 1 Kašičica nes kafe 2 Kašike šećera u prahu 3 Kašike ruma Za čokoladnu glazuru: 100 ml Pavlake za kuvanje 100 ml Čokolade za kuvanje Priprema: U činiju sjediniti ulje,kiselu pavlaku i šećer u prahu,pa dobro izmešati žicom da bi se dobila smesa bez grudvica.Posebno sjediniti meko brašno,kakao,prašak za pecivo,sodu bikarbonu i prstohvat soli,pa prosejati i dodati od belanjaca izmešati,špatulom,te postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.Okrugli tiganj prečnika 25 cm premazati otopljenim puterom,pa preko njega naneti papir za pečenje.Odozgo sipati smesu za kolače i poklopiti je.Peći na niskoj temperaturi desetak minuta,a zatim čačkalicom proveriti da li je biskvit pečen,po potrebi produžiti pečenje.Za pripremu preliva ključalu vodu sjediniti s nes kafom,šećerom u prahu i rumom.Kolač izbockati i preliti pripremljenom smesom. Za pripremu čokoladne glazure slatku pavlaku zagrejati vodeći računa da ne proključa.Preliti je preko čokolade i mešati dok se ne otopi.Prohlađenu smesu preliti preko kolača i ostaviti da se stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Posna čorba od soje i povrća

Posne korpice sa orasima

Posna torta sa plazmom