Sastojci: 1-2 kg Raznog povrća (po 100-200 g u zavisnosti od godišnjeg doba: boranija,grašak,šargarepa,kelj,keleraba,karfiol...),2 kašike vinskog sirćeta 8 Listova belog želatina 2 Manja kisela krastavca 1 Kuvana cvekla Peršun,ulje,so Priprema: Povrće oprati,očistiti i obariti u slanoj vodi.Svu zelen,osim graška,iseći na rezance i kolutove staviti u đuvđir i ostaviti da se ocedi.U staklenu činiju,okruglu ili duguljastu,slagati zelen.U sredinu staviti boraniju,pa okolo praviti venčiće od ostalog povrća.Pouljiti.Želatin potopiti u mlak čaj da odpusti.U vodu od povrća dodati sirće na led da se stegne.Pre serviranja ukrasiti ga kuvanom i sitno iseckanom ili izrendanom cveklom,sitno iseckanim krastavcima i peršunovim lišćem. Prijatno😘
Sastojci: 3-4 Krompira 8-10 Paprika 1 Paradajz 1 Glavica crnog luka 1 Šargarepa 4 Čena belog luka 200 ml Kuvanog paradajza 50 ml Vode 2 Kašike instanta od pečuraka,ulje So,biber,peršunov list Prijatno😘
Sastojci: 2 Krompira 2 Šargarepe 100 g Mlade boranije 1 Koren celera 2 Paradajza 1 Kocka za supu ,so i biber ZA KNEDLE: Glavica crnog luka Kriška starog hleba 150 g Mlevenog mesa 1 Kašika seckanog peršunovog lista,2 jaja Pripreme: Krompir,šargarepu ,boraniju i celer iseckati na kockice.Naliti povrće sa 2 l vode,posoliti,pobiberiti,pa kuvati 20 minuta .Dodati kocku za supu i knedle(pripremljene u međuvremenu)i na kriške isečen paradajz.Knedle:sitno naseckati crni luk,dodati mleveno meso,natopljeno (u vodi)i oceđenu krišku hleba,peršun ,malo soli,jajavi sve dobro umesiti u homogenu masu.Praviti od ove mase kugloce (knedle)i peći na zagrejanom ulju dokad porumene sa svih strana. prijatno😘
Comments
Post a Comment