Sastojci: 2 kg Svinjskog kareja sa kostima 3 Manje glavice crnog luka 50 g Suvih pečuraka 1 Čen belog luka Majčina dušica 3 Grančice ruzmarina 1 Čaša crnog vina Pripreme: Pečurke potopite u toplu vodu na desetak minuta,ocedite i isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina.Nožem dublje zasecite meso uz kost,odvajajući krmenadlu jednu od druge,ali da ceo kare ostane u jednom komadu.Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka eso uvežite,pričvršćujićim kanapom jednu krmenadlu uz drugu,pa uvežite i dve grančice ruzmarina po dužini mesa,prislanjajući ih uz kost.Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh.Prelijte ga uljemi zalijte ja crnim vinom.Prebacite meso u rernu koju ste predhodno zagrejali na 180 stepenii pecite oko sat i po.Povremeno prelivajte punjeni svinjski kare sokovima u kojims se peče da bi bio sočniji. Prijatno 😘
Sastojci: Prvi sloj: 300 gr Posnog mlevenog plazma keksa 100 g Posnog margarina 100 ml Soka od narandže Fil: 4 Kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili po vašem izboru 5 Kašika šećera 1 l Vode ili biljnog mleka 250 g Posnog margarina 250 g Šećera u prahu 200 g Posne čokolade deo možete zameniti bademima,orasima,lešnicima ili keksom 100 g Posnog išlera ili jafa keksa 200 ml Slatke biljne pavlake ili posnog šlaga Završni sloj: 300 ml Slatke biljne pavlake ili posnog šlaga deo rendane čokolade i čokoladni deo išlera ili jafe Prijatno😘
Sastojci za kolač: Podloga: 210 g Piškota 200 ml Mleka Fil sa malinama: 300 gr Malina 1 Puding od vanile 300 ml Vode 130 g Šećera Fil od slatke pavlake: 400 ml Slatke pavlake 1 Kesica vanilin šećera 300 gr Milerama 100 gr Šećera u prahu Čokoladni preliv: 100 ml Slatke pavlake 100 gr Mlečne čokolade Prijatno😘
Comments
Post a Comment