Sastojci:
1/2 kg Teletine
1/2 kg Krompira
3 Glavice luka
2 Šargarepe,ulje
So,biber
Crvena paprika i suvi začin
Suvi peršun
1 Kašika paradajz pirea
Lovorov list
Prijatno😘
Sastojci: 5 Jaja 5 Kašika šećera 5 Kašika ulja 5 Kašika mleka 5 Kašika brašna 1 Prašak za pecivo 3-4 Kašike džema po izboru Priprema: U činiju dodati belanjca umutiti ostaviti sa strane i mutiti žumanca sa šećerom,mlekom,uljem,malo vanilin ekstrakta,prašak za pecivo,brašno lagano promešati i dodati belanjca.Smesu sipati u pleh obložen pek papirom.Peći na 170 stepeni oko 20 minuta.Koru staviti na pokvašenu krpu naneti džem razmazati i uviti rolat i ostaviti da se ohladi. Prijatno😘
Sastojci: 3 Šoljice ulja 3 Kašike šećera 2 Kašike sirćeta 1 kg Brašna 1/2 l Mlake vode Malo soli i na vrh noža praška za pecivo Priprema: Zamesi se testo i ostavi 1 sat.Zatim se premesi i podeli na tri dela i ostavi da odstoji još 1 sat.Potom se testo razvuče u krug,iseče na trougloce,uvije se u kifle i stave u podmazan pleh da narastu.Peku se u rerni na 200 stepeni.Ove se kifle mogu uviti prazne ili sa đemom. Prijatno😘
Sastojci: 400 g Smrznutog graška 50 ml Suncokretovog ulja 1 Veća glavica luka 100 g Korena celera 2 Veće šargarepe 400 g Junećeg vrata 400 g Seckane rajčice iz konzerve 500 ml Vode Papar,so,2 jaja 5 Kašika glatkog brašna Za ukrašavanje: Svež peršun Prijatno😘
Comments
Post a Comment