Sastojci: 500 g Gotovih kora,oko 15-16 listića 300 g Šunke 300 g Sira 450 g Šampinjona Suvi začin,biber ,ulje Za preliv: 4 Jaja 200 ml Kisele pavlake 20% 100 ml Ulja Priprema: Šampinjone izdinstati na malo ulja i začiniti suvim začinom i biberom.Ostaviti da se prohlade.Na pleh20×28 cm staviti malo ulja i premazati.Staviti koru da vri polovinom izn pleha.Premazati sa 2 kašike preliva.Koliko ćete stavljati kora zavisi koliko ih ima u pakovanju.Na te kore stavljate premaz pa šunku a preko kečap,opet slažete 2-3 kore i prelivom premažete svaku polovinu pa slažite sir,postupak ponovite pa rasporedite šampinjone pa šunku,pa sir,pa šunku.Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Prijatno😘
Sastojci: 500 gr Pasulja 400 gr Pančete 200 gr Kobasica 40 gr Belog luka 200 gr Crnog luka 3 Kašike biljnog ulja 250-300 ml Pasiranog paradajza približno 2 litra govwđe čorbe ili goveđeg temeljca 1 Kašika slatke crvene paprike u prahu Crni biber 2 Lovorova lista Prijatno😘
Sastojci: 500 g Boranije 1 Veza peršuna 3 Čena belog luka Maslinovo ulje Sok od limuna,so Priprema: Boraniju skuvajte u posoljenoj vodi i potom je dobro ocedite.Vruću boraniju pospite usitnjenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom,prelijte sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna,pa sve dobro promešajte i poslužite toplo kao prilog uz bilo koje meso. Prijatno😘
Comments
Post a Comment