Štrudla sa vanil kremom i malinama
Sastojci:
Vanil krem
500 ml Mleka
1 Celo jaje
5 Kašika šećera
3 Kašike brašna
3 Kašike gustina
2 Vanilin šećera
50 g Maslaca ili margarina
Premaz za kore:
1 Jaje
3 Kašike šećera
100 ml Jogurta
50 ml Ulja
3 Kašike pšeničnog griza
1 Kašičica praška za pecivo
I još:
200 g Zamrznutih malina
1 Ravna kašičica pšeničnog griza
Gotove kore/9 kora oko 250 g
Priprema:
Za vanilu krem:
U šerpu sipajte malo mleka od ukupno 500 ml ,dodajte 1 jaje,5 kašika šećera ,3 kašike brašna,5 kašika gustina ,2 vanilin šećera.Sjedinite dobro da nema grudvica.Dodajte ostatak mleka.Skuvajte uz neprestalno mešanje.Sklonite sa vatre i dodajte:50 g Maslaca ili margarina.Mešajte dok se maslac ne otopi.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.Premaz za kore:
U činiju dodajte 1 jaje,3 kašike šrćera,100 ml jogurta,50 ml ulja,3 kašike griza ,1 kašičica praška za pecivo šećer i jaja umutite dodajte ostale sastojke.U činiju dodajte 200 g malina,1 ravna kašika griza promešati.Pripremite 3×3 kore(oko 250 g)svaku koru premazujte sa 2,5-3 kapike pripremljenog premaza.Tako stalno ponavljati.Preko treće kore(uza strana)1/3 vanil kreme namazati.1/3 mslina.Urolajte.Ređajte u nauljen pleh obložen pek papirom.Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment