Štrudla sa vanil kremom i malinama

Sastojci: Vanil krem 500 ml Mleka 1 Celo jaje 5 Kašika šećera 3 Kašike brašna 3 Kašike gustina 2 Vanilin šećera 50 g Maslaca ili margarina Premaz za kore: 1 Jaje 3 Kašike šećera 100 ml Jogurta 50 ml Ulja 3 Kašike pšeničnog griza 1 Kašičica praška za pecivo I još: 200 g Zamrznutih malina 1 Ravna kašičica pšeničnog griza Gotove kore/9 kora oko 250 g Priprema: Za vanilu krem: U šerpu sipajte malo mleka od ukupno 500 ml ,dodajte 1 jaje,5 kašika šećera ,3 kašike brašna,5 kašika gustina ,2 vanilin šećera.Sjedinite dobro da nema grudvica.Dodajte ostatak mleka.Skuvajte uz neprestalno mešanje.Sklonite sa vatre i dodajte:50 g Maslaca ili margarina.Mešajte dok se maslac ne otopi.Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.Premaz za kore: U činiju dodajte 1 jaje,3 kašike šrćera,100 ml jogurta,50 ml ulja,3 kašike griza ,1 kašičica praška za pecivo šećer i jaja umutite dodajte ostale sastojke.U činiju dodajte 200 g malina,1 ravna kašika griza promešati.Pripremite 3×3 kore(oko 250 g)svaku koru premazujte sa 2,5-3 kapike pripremljenog premaza.Tako stalno ponavljati.Preko treće kore(uza strana)1/3 vanil kreme namazati.1/3 mslina.Urolajte.Ređajte u nauljen pleh obložen pek papirom.Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru