Punjena paprika sa krompirom i piletinom
Sastojci:
1 kg Krompira
2 Šargarepe srednje veličine
1 Veća ili 2 manje glavice crnog luka
2-3 Čena belog luka
250-300 g Pilećeg belog mesa
Začini(so,biber,suvi začin,kurkuma po želji,peršun)
3-4 Kašike ulja
100 ml Pasiranog paradajza ili 1 svež paradajz
8-9 paprika
250 ml Pavlake za kuvanje
Svež peršun po želji
Priprema:
U činiju izrendati 1 Krompir,2 šargarepe srednje veličine.Iseckati 1 srednji ili 2 manja crna luka.Iseckati i takođe dodati 2-3 čena belog luka.Oko 250 g pilećeg belog mesa iseckati dodati u činiju .Dodati zsčine:
Suvi ili sveži peršun,začin,so,biber,kurkuma(po želji).Ako je potrebno po ukusu dodajte još začina.Dodajte malo kurkume i lepo sve sjedinite.Pospite sa 3-4 kašike ulja ,100 ml pasiranog paradajza ili 1 svež paradajz.Pleh malo nauljiti .Očistite 8-9 paprika od semena izdubite i punite paprike filom i ređajte u pleh ostatak fila rasporedite okolo paprika .Peći na 200 stepeni oko 50-55 minuta.Nakon 50 minuta preliti sa: 250 ml pavlake za kuvanje.Vratiti u rernu još 10-15 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment