Smokvice sa jabukom/tope se u ustima
Sastojci za testo:
200 ml Piva
250 ml Ulja
1/2 Praška za pecivo
500 g Brašna
1 Vanilin šećer
Fil:
2 Jabuke
120 g Šećera
2 Kašike vode
Cimet po ukusu
Malo limunovog soka
Za posipanje šećer u prahu
Priprema:
U činiju dodamo 200 ml piva,250 ml ulja,1 vanilin šećer,500 g mekog brašna ,1/2 praška za pecivo .Umesite testo i ostavite u frižideru oko 2 sata da odstoji.2 jabuke očistite i izrendajte .U činiju dodajte 120 g šećera stavite na tihu vatru.Posle par minuta dodajte 2 kašike vode i jabuke.Kuvajte dok voda ne ispari.Jabuke treba da dobiju zlatno žutu boju.50-70 g seckanih ili mlevenih oraha dodati u jabuke izmešati .Sklonite sa vatre i dodajte cimet i malo limunovog soka.Ostavite da se ohladi.Smokvice možete oblikovati u svaku posebnu ili razvucite testo i čašom vadite krugove.U svaku stavite fil,zatvorite i ređajte u pleh obložen pek papirom.Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment