Smokvice sa jabukom/tope se u ustima

Sastojci za testo: 200 ml Piva 250 ml Ulja 1/2 Praška za pecivo 500 g Brašna 1 Vanilin šećer Fil: 2 Jabuke 120 g Šećera 2 Kašike vode Cimet po ukusu Malo limunovog soka Za posipanje šećer u prahu Priprema: U činiju dodamo 200 ml piva,250 ml ulja,1 vanilin šećer,500 g mekog brašna ,1/2 praška za pecivo .Umesite testo i ostavite u frižideru oko 2 sata da odstoji.2 jabuke očistite i izrendajte .U činiju dodajte 120 g šećera stavite na tihu vatru.Posle par minuta dodajte 2 kašike vode i jabuke.Kuvajte dok voda ne ispari.Jabuke treba da dobiju zlatno žutu boju.50-70 g seckanih ili mlevenih oraha dodati u jabuke izmešati .Sklonite sa vatre i dodajte cimet i malo limunovog soka.Ostavite da se ohladi.Smokvice možete oblikovati u svaku posebnu ili razvucite testo i čašom vadite krugove.U svaku stavite fil,zatvorite i ređajte u pleh obložen pek papirom.Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru