Svinjetina sa krompirom pečena na bazi luka i aromatičnog bilja
Sastojci /pac za meso:
3 Kašičice slatke paprike u prahu
3 Kašičice dimljene paprike u prahu
1 Kašičica mlevenog semena kima
1 Kašičica ljute paprike u prahu
1 Kašičica crnog bibera
1 Kašičica soli
2 Kašičice senfa
2 Čena belog luka
4 Kašike maslinovog ulja
2 kg Svinjskog vrata,so
350 gr Crnog luka
Maslinovo ulje
2-3 Grančice ruzmarina
2-3 Kašike majorana (ili po jedna kašičica suvog majorana)
Krompir
3-4 Čena belog luka
100 ml Vrele vode
1 Pileća kocka za supu
Papir za pečenje
Priprema:
Za početak ćemo pripremiti marinadu:
U činiju dodati 3 kašike slatke paprike u prahu ,2 Kašike dimljene paprike u prahu .Dodati i 1 kašiku mlevenog kima,1 kašičicu ljute paprike.Dodati 1 kašiku kapra,1 kašičicu soli.Dodati 2 kašike senfa i 4 kašike maslinovog ulja.Naribati 2 češnja belog luka(ili 1 kašičicu belog luka u prahu).Zatim sve lepo izmešati.Oko 2 kg svinjskog vrata.Oprati,osušiti i posoliti.Komade izrezati na 2 do 2,5 cm debljine.Meso premazati marinadom i ostaviti 2 kašike za krompir.Krompir iseći na pola.Posoliti i dodati malo maslinovog ulja.Uključiti rernu na 200 stepeni.Iseckati 350 gr luka.Nauljiti pleh za pečenje rasporediti luk .Dodati nekoliko grančica ruzmarina ili mažurana.Na kraju dodati meso i krompir.Ostatak marinade sipati po mesu i krompiru.Dodati 3-4 češnja belog luka.Zatim promešati 100 ml vrele vode i pileću kocku za supu .Sipati u meso .Namočiti papir pek i to sve prekriti aluminijumskom folijom.Peći na 200 stepeni oko 90 minuta.Zatim skloniti pek papir i foliju i peći još oko 15-20 minuta na 200 stepeni.Zatim s vrha pokupiti višak masnoće i okrenuti meso.Ukloniti grančice ruzmarina ili mažurana.Peći još na 18-20 minuta na 220-230 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment