Svinjetina sa krompirom pečena na bazi luka i aromatičnog bilja

Sastojci /pac za meso: 3 Kašičice slatke paprike u prahu 3 Kašičice dimljene paprike u prahu 1 Kašičica mlevenog semena kima 1 Kašičica ljute paprike u prahu 1 Kašičica crnog bibera 1 Kašičica soli 2 Kašičice senfa 2 Čena belog luka 4 Kašike maslinovog ulja 2 kg Svinjskog vrata,so 350 gr Crnog luka Maslinovo ulje 2-3 Grančice ruzmarina 2-3 Kašike majorana (ili po jedna kašičica suvog majorana) Krompir 3-4 Čena belog luka 100 ml Vrele vode 1 Pileća kocka za supu Papir za pečenje Priprema: Za početak ćemo pripremiti marinadu: U činiju dodati 3 kašike slatke paprike u prahu ,2 Kašike dimljene paprike u prahu .Dodati i 1 kašiku mlevenog kima,1 kašičicu ljute paprike.Dodati 1 kašiku kapra,1 kašičicu soli.Dodati 2 kašike senfa i 4 kašike maslinovog ulja.Naribati 2 češnja belog luka(ili 1 kašičicu belog luka u prahu).Zatim sve lepo izmešati.Oko 2 kg svinjskog vrata.Oprati,osušiti i posoliti.Komade izrezati na 2 do 2,5 cm debljine.Meso premazati marinadom i ostaviti 2 kašike za krompir.Krompir iseći na pola.Posoliti i dodati malo maslinovog ulja.Uključiti rernu na 200 stepeni.Iseckati 350 gr luka.Nauljiti pleh za pečenje rasporediti luk .Dodati nekoliko grančica ruzmarina ili mažurana.Na kraju dodati meso i krompir.Ostatak marinade sipati po mesu i krompiru.Dodati 3-4 češnja belog luka.Zatim promešati 100 ml vrele vode i pileću kocku za supu .Sipati u meso .Namočiti papir pek i to sve prekriti aluminijumskom folijom.Peći na 200 stepeni oko 90 minuta.Zatim skloniti pek papir i foliju i peći još oko 15-20 minuta na 200 stepeni.Zatim s vrha pokupiti višak masnoće i okrenuti meso.Ukloniti grančice ruzmarina ili mažurana.Peći još na 18-20 minuta na 220-230 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Pekarske kiflice