Piletina u sosu od pavlake
Sastojci:
600 g Pilećeg belog mesa
1 Veća glavica crnog luka
2 Čena belog luka
300 ml Pileće supe
150 g Kisele pavlake
100 ml Belog vina
1 Kašika seckanog peršuna
200 g Pirinča
Mleveni biber
40 g Putera,ulje,so
Priprema:
Pileće belo meso iseći na šnicle,blago ih istanjiti tučkom,posoliti i pobiberiti.U tiganju na malo ulja propržite pileće šnicle s obe strane da blago porumene.Izvaditi ih i ostaviti na toplom.Crni luk očistiti i iseći na koce ,pa dodati u masnoću temperaturi povremeno mešajući dok ne postane staklast.Dodati pasirani beli luk i pržiti desetak sekundi.Sipati belo vino i dinstati dok tečnost ne uvri.Dodati puter i sačekati da se otopi,pa ubaciti pavlaku,sipati pileću supu i sastojke sjediniti žicom da bi se dobila kremasta smesa.Posuti peršunom i kuvati dok ne proključa .Vratiti prženu piletinu i nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi još desetak minuta.Pirinač obariti u slanoj vodi,ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment