Piletina u sosu od pavlake

Sastojci: 600 g Pilećeg belog mesa 1 Veća glavica crnog luka 2 Čena belog luka 300 ml Pileće supe 150 g Kisele pavlake 100 ml Belog vina 1 Kašika seckanog peršuna 200 g Pirinča Mleveni biber 40 g Putera,ulje,so Priprema: Pileće belo meso iseći na šnicle,blago ih istanjiti tučkom,posoliti i pobiberiti.U tiganju na malo ulja propržite pileće šnicle s obe strane da blago porumene.Izvaditi ih i ostaviti na toplom.Crni luk očistiti i iseći na koce ,pa dodati u masnoću temperaturi povremeno mešajući dok ne postane staklast.Dodati pasirani beli luk i pržiti desetak sekundi.Sipati belo vino i dinstati dok tečnost ne uvri.Dodati puter i sačekati da se otopi,pa ubaciti pavlaku,sipati pileću supu i sastojke sjediniti žicom da bi se dobila kremasta smesa.Posuti peršunom i kuvati dok ne proključa .Vratiti prženu piletinu i nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi još desetak minuta.Pirinač obariti u slanoj vodi,ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Čokoladne lešnik kocke

Riba pastrmka iz rerne

Supa od rasola