Posna voćna torta

Sastojci: 400 gr Šećera 400 gr Brašna 90 ml Ulja 100 gr Oraha 1 Prašak za pecivo 3 Jabuke 1 L Đusa 3 Pudinga od vanile 250 gr Margarina 250 gr Šećera u prahu 500 gr Posnog šlaga 300 ml Kisele vode i banane Priprema: U šerpu dodati 4 kašike šećera istopiti na laganoj temperaturi kada se šećer istopi dodajem 500 ml vode i sačekam da provri da se ovaj šećer istopi ,350 gr šećera mešam dok se šećer ne istopi ostaviti da se ohladi u ohlađenu vodu i šećer dodajem oko 350 gr brašna ,90 ml ulja,100 gr mlevenih oraha,prašak za pecivo,3 jabuke sam oljuštila pa ću ih izrendati dodaću ih u smesu sa orasima sve izmešati pa ću od ove smese napraviti tri korice trećinu smese sipam u pleh obložen pek papirom dimenzija 20×30 cm i stavljam u rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.Ostaviću da se ohladi od iste smese nspraviću još dve kore.U činiju dodati 3 pudinga,4 kašike brašna ću razmutiti sa malo djusa ostatak stavljam na ringlu da provri kada počne da vri dodajem pripremljenu smesu kuvam na laganoj temperaturi dok se ne zgusne pa kada se ovako zgusne prebacim u činiju pokrijem folijom i ostavim da se ohladi.250 gr margarina i 250 gr margarina ću umutiti u margarin dodajem ohlađen puding .Umutila sam 500 gr posnog šlaga i 500 ml mineralne vode ,pripremila sam banane i počinjem sa slaganjem torte.Prvu koru stavljam na tacnu i premazujem trećinom fila preko fila slažem banane koje ću iseckati na kolutove preko banana premazujem malo šlaga stavila sam drugu koru i ponavljam postupak stavila sam treću koru i premazujem preostalim filom stavljam iseckane banane preostalim šlagom premazujem celu tortu stavljam u frižider da se sve lepo stegne . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru