Posno medeno srce_bez pečenja

Sastojci: 100 g Suvih smokvi 100 g Suvog grožđa 100 g Mlevenih oraha Pola kašičice cimeta 150 g Šećera 10 g Vanilin šećera 50 g Čokolade Za preliv: 100 g Čokolade 3 Kašike ulja Priprema: Samleti 100 g suvih smokvi i 100 g suvog grožđa sipati u činiju ,dodamo 100 g mlevenih oraha .U šerpu sipati 100 g šećera,10 g vanilin šećera,4 kašike vode,stavimo da se šećer otopi dodamo 100 g posne čokolade promešamo i dodamo u činiju ,dodamo pola kašičice cimeta masu dobro izradimo rukom da se sve sjedini izručimo na foliju i razvučemo oklagijom debljine 1 cm modlom vadimo oblike srca i ređamo u pleh obložen pek papirom ostavimo oko sat vremena da se prosuše rastopimo 100 g posne čokolade ,3 kašike ulja prelijemo preko kolačića i ostavimo da se čikolada stegne kolačiće možete po želji ukrasiti. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru