Posno medeno srce_bez pečenja
Sastojci:
100 g Suvih smokvi
100 g Suvog grožđa
100 g Mlevenih oraha
Pola kašičice cimeta
150 g Šećera
10 g Vanilin šećera
50 g Čokolade
Za preliv:
100 g Čokolade
3 Kašike ulja
Priprema:
Samleti 100 g suvih smokvi i 100 g suvog grožđa sipati u činiju ,dodamo 100 g mlevenih oraha .U šerpu sipati 100 g šećera,10 g vanilin šećera,4 kašike vode,stavimo da se šećer otopi dodamo 100 g posne čokolade promešamo i dodamo u činiju ,dodamo pola kašičice cimeta masu dobro izradimo rukom da se sve sjedini izručimo na foliju i razvučemo oklagijom debljine 1 cm modlom vadimo oblike srca i ređamo u pleh obložen pek papirom ostavimo oko sat vremena da se prosuše rastopimo 100 g posne čokolade ,3 kašike ulja prelijemo preko kolačića i ostavimo da se čikolada stegne kolačiće možete po želji ukrasiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment