Boranija ukusnija od mesa
Sastojci:
1kg Boranije
1 Glavica crnog luka
1 Paprika
1 Papričica
1 Šargarepa
2-3 Paradajaza (300 g)
Vodu dolivagi po potrebi .A na ulju ispržiti luk i šargarepu
Začine dodajte po svom ukusu
Za preliv:
4-5 Jaja
200 ml Mleka
Priprema:
1 Glavicu luka i šargarepu sitno ću iseckati .Staviću u posudu ulje dodajte luk i šargarepu zajedno i pustite nek se lagano prži.Isećiću jednu papriku,1 papričicu.Za to vreme ću pripremiti boraniju .Boraniju skratite ovako na pola pa izrežite .Na luk ću dodati 1 kg očišćene boranije dodaću izrezanu papriku i papričicu.Izrezaćete 2-3 krupnija paradajza očistite i oljuštite koru pa dodate izrezani paradajz,dodate izrezani beli luk,dodate običnu vodu posle ćete dolivati vodu i lagano dinstajte dok boranija ne smekša i sve ovo povrće nebude skuvalo.Sve zavisi od boranije koju ste uzeli neka bude mekša neka tvrđe.Posle sat vremena boranija se skuvala,smekšala a povrće zajedno s njom ,dodaću suvi začin,dodaću so,crni biber.Pripremiću preliv umutiću 4-5 jaja u jaja ću dodati 2 dcl mleka i 10 ml ulja.Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni.Boraniju ću preručiti u jednu tepsiju koja može ići u rernu ili neku posudu vatrostalnu.Prelite boraniju zalite je umućenim jajima i mlekom i ubacite u rernu ako se rerna zagreje.Nakon pola sata u rerni obrok je gotov.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment