Boranija ukusnija od mesa

Sastojci: 1kg Boranije 1 Glavica crnog luka 1 Paprika 1 Papričica 1 Šargarepa 2-3 Paradajaza (300 g) Vodu dolivagi po potrebi .A na ulju ispržiti luk i šargarepu Začine dodajte po svom ukusu Za preliv: 4-5 Jaja 200 ml Mleka Priprema: 1 Glavicu luka i šargarepu sitno ću iseckati .Staviću u posudu ulje dodajte luk i šargarepu zajedno i pustite nek se lagano prži.Isećiću jednu papriku,1 papričicu.Za to vreme ću pripremiti boraniju .Boraniju skratite ovako na pola pa izrežite .Na luk ću dodati 1 kg očišćene boranije dodaću izrezanu papriku i papričicu.Izrezaćete 2-3 krupnija paradajza očistite i oljuštite koru pa dodate izrezani paradajz,dodate izrezani beli luk,dodate običnu vodu posle ćete dolivati vodu i lagano dinstajte dok boranija ne smekša i sve ovo povrće nebude skuvalo.Sve zavisi od boranije koju ste uzeli neka bude mekša neka tvrđe.Posle sat vremena boranija se skuvala,smekšala a povrće zajedno s njom ,dodaću suvi začin,dodaću so,crni biber.Pripremiću preliv umutiću 4-5 jaja u jaja ću dodati 2 dcl mleka i 10 ml ulja.Rernu uključite da se zagreje na 200 stepeni.Boraniju ću preručiti u jednu tepsiju koja može ići u rernu ili neku posudu vatrostalnu.Prelite boraniju zalite je umućenim jajima i mlekom i ubacite u rernu ako se rerna zagreje.Nakon pola sata u rerni obrok je gotov. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru