Posne ajvar korpice

Sastojci: 250-500 g Brašna 1 Kašičica praška za pecivo 1 Kašičica soli 100 ml Ulja 100 ml Kisele vode 2 Kašike ajvara Fil: Akvar(ukoliko ne postite možete dodati i sir) priprema: U činiju dodati 200 g brašna,1 kašičicu soli,1 kašičicu praška za pecivo promešati pa dodati 100 ml ulja,100 ml kisele vode,2 kašike ajvara.Izmesiti sa još 50 g brašna.Posuti brašno na radnu površinu i premesiti još malo testo razvući oklagijom vaditi čašom krugove 3-4 mm .Ređati na prevrnut kalup za mafine praviti oblik korpice .Malo izbockati viljuškom.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.Kada su pečeni skidati sa kalupa.Drugi način pripreme korpica.Testo stavljati u kalup i peći još kada je pečeno filovati ajvarom.Ukoliko ne potrošite možete filovati i sirom i dodati gore malo ajvara na svaku korpicu.Posuti mlevenom paprikom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Domaći rolat

Varivo od graška sa knedlama

Timočka salata