Posne ajvar korpice
Sastojci:
250-500 g Brašna
1 Kašičica praška za pecivo
1 Kašičica soli
100 ml Ulja
100 ml Kisele vode
2 Kašike ajvara
Fil:
Akvar(ukoliko ne postite možete dodati i sir)
priprema:
U činiju dodati 200 g brašna,1 kašičicu soli,1 kašičicu praška za pecivo promešati pa dodati 100 ml ulja,100 ml kisele vode,2 kašike ajvara.Izmesiti sa još 50 g brašna.Posuti brašno na radnu površinu i premesiti još malo testo razvući oklagijom vaditi čašom krugove 3-4 mm .Ređati na prevrnut kalup za mafine praviti oblik korpice .Malo izbockati viljuškom.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.Kada su pečeni skidati sa kalupa.Drugi način pripreme korpica.Testo stavljati u kalup i peći još kada je pečeno filovati ajvarom.Ukoliko ne potrošite možete filovati i sirom i dodati gore malo ajvara na svaku korpicu.Posuti mlevenom paprikom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment