Posni slani rolat

Sastojci za koru: 150 g Brašna 5 g Praška za pecivo Pola kašičice soli 200 ml Mineralne vode 1 Kašika ulja 3 Kašike ajvara Fil: 150 g Posnog majoneza 100 g Posnog kačkavalja 180 g Tunjevine 5 Kiselih krastavčića Priprema: U činiju sipamo 150 g brašna,pola praška za pecivo,pola kašičice soli promešamo pa dodamo 200 ml mineralne vode ,1 kašiku ulja,3 kašike ajvara sve lepo promešamo i sipamo na pleh na papir za pečenje veličina pleha je 30×27 cm.Koru pečemo u zagrejaloj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Pečenu koru uvijemo u rolat sa sve papirom za pečenje.Uvijemo u krpu i ostavimo da se ohladi.Dok se hladi rolat pripremimo nadev:prvo narendamo 100 g posnog kačkavalja ,iseckamo na kockice 5 kiselih krastavčića,u činiju stavimo 150 g posnog majoneza ,dodamo kačkavalj,180 g dobro isceđene tunjevine i na kraju seckane krastavčiće dobro promešamo i filujemo ohlađenu koru.Uvijemo u rolat i ostavimo u frižider da se stegne . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Domaći rolat

Varivo od graška sa knedlama

Timočka salata