Pita s piletinom bez kora
Sastojci:
300 g Pilećeg mlevenog mesa
150 g Šampinjona
1 Srednja glavica crnog luka
Mleveni biber
50 ml Ulja
10 g Praška za pecivo
4 Jajeta
200 g Mekog brašna
200 ml Jogurta ,susam
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,šampinjone na listove .U tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šampinjone i pržiti ih povremeno mešajući dok su išna tečnost ne uvri.Ubaciti samlevenu piletinu i nastaviti prženje desetak minuta.Posoliti i pobiberiti po ukusu,pa izmaći s ringle i ostaviti da se fil ohladi.Belanjca odvojiti od žumanaca i umutiti s prstohvatom soli u čvrst sneg.Postepeno dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje i jogurt u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Posebno sjediniti brašno i prašak za pecivo,pa dodati prašak za pecivo,pa dodati u smesu i mutiti na najmanjoj brzini.U gotovu smesu dodati ohlađeni fil od mesa i polako promešati varjačom da se sastojci ravnomerno rasporede.Dublju praugaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom i izliti u nju smesu za pitu.Odozgo posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok korica pite ne porumeni.Pečenu pitu ostaviti da se prohladi,a zatim je iseći na kockice.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment