Rižoto crni sa lignjama

Sastojci: 240 g Arborio pirinča 1 L ili 200 ml ribljeg fonda 50 g Crnog luka 1 Čen belog luka 50 ml Belog vina 3 g Sipinog mastila 30 g Parmezana 40 g Maslaca 150 g Očišćenih lignji Limun,so 20 g Maslinovog ulja Priprema: U blago zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje,sitno seckani crni i beli luk,pa kad luk postane zlatnožut dodajte pirinač i mešajte dok pirinač ne dobije staklasto belu boju.Deglazirajte belim vinom.Kad vino ispari,dodajte četvrtinu toplog ribljeg fonda i pojačajte vatru.Povremeno dodajte fond i pri poslednjem sipanju dodajte sipino mastilo.Kad se pirinač kuva,sklonite sa vatre,dodajte maslac i parmezan uz neprestalno mešanje dok rižoto dobije kremastu strukturu.Začinite i servirajte.Na zagrejan tiganj stavite lignje,posolite ih kada tečnost od liganja ispari,dodajte ulje,seckani beli luk i belo vino.Servirajte sa malo limunovog soka i maslinovog ulja. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru