Semifredo sa čokoladom i keksom
Sastojci:
500 ml Slatke pavlake
300 ml Kondenzovanog mleka
150 g Čokolade
100 g Pti ber keksa s puterom
100 ml Skuvane kafe po želji
Malo ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
50 g Crne čokolade
50 g Isečenih pečenih lešnika
Priprema:
Slatku pavlaku umutiti u šlag.Dodati kondenzovano mleko i ekstrakt vanile,te kratko izmiksati.Smesu podeliti na dva dela,pa u jedan deo izmešati istopljenu čokoladu.Uski praugaoni kalup obložiti providnom folijom,pa u njega izlizi smesu sa čokoladom.Nekoliko keksića nakratko umočiti u ohlađenu crnu kafu,pa ih rasporediti uzdužno po sredini fila.Odozgo naneti beli fil i poravnati.Komade keksa umičiti u kafu,pa ih poređati preko fila.Semifredo ostaviti oko pet sati u zamrzivaču da se stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment