Semifredo sa čokoladom i keksom

Sastojci: 500 ml Slatke pavlake 300 ml Kondenzovanog mleka 150 g Čokolade 100 g Pti ber keksa s puterom 100 ml Skuvane kafe po želji Malo ekstrakta vanile Za dekoraciju: 50 g Crne čokolade 50 g Isečenih pečenih lešnika Priprema: Slatku pavlaku umutiti u šlag.Dodati kondenzovano mleko i ekstrakt vanile,te kratko izmiksati.Smesu podeliti na dva dela,pa u jedan deo izmešati istopljenu čokoladu.Uski praugaoni kalup obložiti providnom folijom,pa u njega izlizi smesu sa čokoladom.Nekoliko keksića nakratko umočiti u ohlađenu crnu kafu,pa ih rasporediti uzdužno po sredini fila.Odozgo naneti beli fil i poravnati.Komade keksa umičiti u kafu,pa ih poređati preko fila.Semifredo ostaviti oko pet sati u zamrzivaču da se stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru