Ljuti bataci

Sastojci: 4 Bataka sa karabatacima 2 Ljute papričice 1 Glavica crnog luka 200 ml Belog vina 1 Kašika paradajz pirea 1 Veza peršunovog lista 2 Kašike maslinovog ulja Ruzmarin,so, biber 300 g Širokih rezanaca Priprema: Batake ušpikujte sa belim lukom.Sitno sečeni beli luk dinstajte u maloj količini ulja. Dodajte sečene feferone i preostali beli luk .Dodajte batake i propržite sa svih strana da dobiju boju, pa nalite mešavinom vinai paradajz pirea. Dinstajte oko 40 minuta, povremeno dolivajući vodu. Za to vreme u posoljenoj vodiskuvajte široke rezance. Pred kraj dinstanja bataka, dodajte začine i servirajte sa kuvanim rezancima. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru