Ljuti bataci
Sastojci:
4 Bataka sa karabatacima
2 Ljute papričice
1 Glavica crnog luka
2 Čena belog luka
200 ml Belog vina
1 Kašika paradajz pirea
1 Veza peršunovog lista
Ruzmarin 2 Kašike maslinovog ulja
Biber ,so
300 g Širokih rezanaca
Priprema:
Batake ušpikujte s belim lukom sitno sečeni beli luk dinstajte u maloj količini ulja.Dodajte sečene feferone i preostali beli luk.Dodajte batake i propržite sa svih strana da dobiju boju, pa nalijte mešavinom vina i paradajz pirea.Dinstajte oko 40 minuta,povremeno dolivajući vodu .Za to vreme u posoljenoj vodi skuvajte široke rezance .Pred kraj dinstanja bataka, dodajte začine i servirajte sa kuvanim rezancima .
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment