Ljuti bataci

Sastojci: 4 Bataka sa karabatacima 2 Ljute papričice 1 Glavica crnog luka 2 Čena belog luka 200 ml Belog vina 1 Kašika paradajz pirea 1 Veza peršunovog lista Ruzmarin 2 Kašike maslinovog ulja Biber ,so 300 g Širokih rezanaca Priprema: Batake ušpikujte s belim lukom sitno sečeni beli luk dinstajte u maloj količini ulja.Dodajte sečene feferone i preostali beli luk.Dodajte batake i propržite sa svih strana da dobiju boju, pa nalijte mešavinom vina i paradajz pirea.Dinstajte oko 40 minuta,povremeno dolivajući vodu .Za to vreme u posoljenoj vodi skuvajte široke rezance .Pred kraj dinstanja bataka, dodajte začine i servirajte sa kuvanim rezancima . Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru