Mafini s povrćem i tikvicama

Sastojci: 1 Šolja kukuruznog brašna 4 Kašike crnog brašna 1 Šoljica mleka 3 Jaja 400 g Sira 1 Rendana tikvica 1/2 Praška za pecivo 3 Kašile ulja 1 Kašika soli Seckani peršun Priprema: Odvojite žumanca od belanaca,pa sve sastojke osim belanaca umešajte da se dobije smesa malo gušća nego za palačinke.Belanjca posebno izmiksajte u čvrst sneg,pa ih polako spojite s predhodnom smesom i sve izlijte u nauljen kalup za mafine i pecite 45 minuta na 180 stepeni.Pred kraj pečenja mafine po želji premažite kiselom pavlakom. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru