Meksička musaka

Sastojci: 2 Čena belog luka 5 Crvenih paprika 1 Žuta paprika 1 Zelena paprika 3 Tikvice Malo maslinovog ulja,puter 1 Konzerva kukuruza šećerca 1-2 Kesice meksičkog začina 1-2dl vode po preporuci na kesici začina 1/2 kg Kačkavalja 1 Paket većih tortilja,čili prah 500 g Pilećih filea Priprema : Na mešavini putera ili maslinovog ulja prodinstajte pileći file na narezan na štapiće.Dodajte sitno narezane paprike.Kada se malo prodinstaju iseckane tikvice, zatim čili i so po ukusu i prodinstajte tikvice na pola mekane.U vatrostalnoj posudi na dno malo nauljite i složite red tortilja,red dinstanog povrća,red narendanog kačkavalja.To ponavljajte dok ne utrošite materijal i na kraju završite sa redom tortilja koje smo malo prekrijte sokom od povrća da se ne zasuše kod pečenja .Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 30-35 minuta. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru