Meksička musaka
Sastojci:
2 Čena belog luka
5 Crvenih paprika
1 Žuta paprika
1 Zelena paprika
3 Tikvice
Malo maslinovog ulja,puter
1 Konzerva kukuruza šećerca
1-2 Kesice meksičkog začina
1-2dl vode po preporuci na kesici
začina
1/2 kg Kačkavalja
1 Paket većih tortilja,čili prah
500 g Pilećih filea
Priprema :
Na mešavini putera ili maslinovog ulja prodinstajte pileći file na narezan na štapiće.Dodajte sitno narezane paprike.Kada se malo prodinstaju iseckane tikvice, zatim čili i so po ukusu i prodinstajte tikvice na pola mekane.U vatrostalnoj posudi na dno malo nauljite i složite red tortilja,red dinstanog povrća,red narendanog kačkavalja.To ponavljajte dok ne utrošite materijal i na kraju završite sa redom tortilja koje smo malo prekrijte sokom od povrća da se ne zasuše kod pečenja .Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 30-35 minuta.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment