Riblji kroketi
Sastojci:
300g Fileta oslića
25g Prosa
50 ml Vode
1/4 Kašičice belog luka u prahu
1/4 Kašičice soli
1/4 Kašičice svežeg mlevenog bibera
1/2 Veze peršuna
Prezle ,ulje
Pripreme:
Prelijte prososa duplo većom količinom vode.Kada provri, kuvajte na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom sklonite i ostavite isto toliko da nabubri.Po potrebi dodajte još vode da ne zagori .Za to vreme istisnite riblje filete viljuškom i ubacite u blender sa začinima.Kada se proso ohladi,ubacite i njega u blender.Na kraju dodajte prezlu dok ne dobijete gustu smesu za oblikovanje .Vlažnim rukama formirajte loptice i odmah ih pržite na vrelom ulju dok nporumene. Odložite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće .
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment