Riblji kroketi

Sastojci: 300g Fileta oslića 25g Prosa 50 ml Vode 1/4 Kašičice belog luka u prahu 1/4 Kašičice soli 1/4 Kašičice svežeg mlevenog bibera 1/2 Veze peršuna Prezle ,ulje Pripreme: Prelijte prososa duplo većom količinom vode.Kada provri, kuvajte na srednjoj temperaturi desetak minuta, potom sklonite i ostavite isto toliko da nabubri.Po potrebi dodajte još vode da ne zagori .Za to vreme istisnite riblje filete viljuškom i ubacite u blender sa začinima.Kada se proso ohladi,ubacite i njega u blender.Na kraju dodajte prezlu dok ne dobijete gustu smesu za oblikovanje .Vlažnim rukama formirajte loptice i odmah ih pržite na vrelom ulju dok nporumene. Odložite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće . Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru