Testenina s prezlama i belim lukom

Sastojci: 2 Parčeta hleba 6 Čenova belog luka 3 Kašike limunovog soka Ulje,so,biber,peršun Oko 300 g testenine (špagete,taljatele) Priprema: U seckalici usitnite hleb.Mrvice poredjati u pleh, pa peći u rerni na 180 stepeni nekoliko minuta da se osuše , ali ne da porumene. Zagrejte jednu kašiku ulja, dodati sitno seckani beli luk, pa pržiti 30 sekundi. Skloniti s vatre i ostaviti pet minuta. Vratiti na vatru, dodati prezle i pržiti da prezle porumene. Skuvati testeninu, pa je prebaciti u činiju, dodati 1 kašiku ulja, pržene prezle, seckan peršun, so, biber i sve preliti limunovim sokom. Služiti odmah. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru