Faširane šnicle iz rerne

Sastav: 500 g Mlevenog mesa 2 Kašike sredine hleba So,biber 4 Čena belog luka 1+1 Glavica crnog luka 1 Kašičica crvene mlevene začinske paprike 1 Kašika seckanog peršunovog lista,1 jaje 4 Srednja krompira Pripreme: Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crvenim i belim lukom,začinskom paprikom,jajetom i sredinom starijeg hleba.Začinite solju i biberom po ukusu i peršunovim listom.Ostavite na hladnom,a zatim meso oblikujte u šnicle.Krompir isecite na kolutove debljine prsta,odnosno debljine masnih šnicli,a luk takođe isecite na krupnije kolutove i ređajte u posudu u krug,neizmenično meso,luk i krompir.Posudu pre toga premažite puterom ili margarinom i naspite decilitar vode.Pecite u rerni na 200 stepeni do 30 minuta,a zatim pažljivo okrenite šnicle kako bi se jednako ispekle.Pecite još 15 minuta i poslužite tople. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru