Faširane šnicle iz rerne
Sastav:
500 g Mlevenog mesa
2 Kašike sredine hleba
So,biber
4 Čena belog luka
1+1 Glavica crnog luka
1 Kašičica crvene mlevene začinske paprike
1 Kašika seckanog peršunovog lista,1 jaje
4 Srednja krompira
Pripreme:
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crvenim i belim lukom,začinskom paprikom,jajetom i sredinom starijeg hleba.Začinite solju i biberom po ukusu i peršunovim listom.Ostavite na hladnom,a zatim meso oblikujte u šnicle.Krompir isecite na kolutove debljine prsta,odnosno debljine masnih šnicli,a luk takođe isecite na krupnije kolutove i ređajte u posudu u krug,neizmenično meso,luk i krompir.Posudu pre toga premažite puterom ili margarinom i naspite decilitar vode.Pecite u rerni na 200 stepeni do 30 minuta,a zatim pažljivo okrenite šnicle kako bi se jednako ispekle.Pecite još 15 minuta i poslužite tople.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment