Flamanska piletina
Sastojci:
8 Bataka
100 g Brašna
40 g Maslaca
50 ml Ulja
250 g Mladog luka
500 g Krompira
100 g Šampinjona
120 g Mesnate slanine
300 ml Pileće supe
Sveža žalfija
Pinjole ili semenke bundeve
So,biber
Priprema:
Brašno promešajte sa soli i biberom ,i u to uvaljajte batake.U tiganju zagrejte maslac i ulje ,pa brzo propržite batake i listove žalfije.Luk i krompir oĉistite,što krupnije isecite i propržite u tiganju u kom ste pržili piletinu.Rernu zagrejte na 180 stepeni.Slaninu ispržite s usitnjenim peĉurkama i dodajte bujon.U posudu za pečenje stavite luk,krompir,peĉurke i slaninu ,a odozgo stavitebatake.Poklopite i pokrijtefolijom i pecite u rerni 50 minuta.Jelo pospite pinjolama ili semenkama bundevei peršunom i poslužite.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment