Flamanska piletina

Sastojci: 8 Bataka 100 g Brašna 40 g Maslaca 50 ml Ulja 250 g Mladog luka 500 g Krompira 100 g Šampinjona 120 g Mesnate slanine 300 ml Pileće supe Sveža žalfija Pinjole ili semenke bundeve So,biber Priprema: Brašno promešajte sa soli i biberom ,i u to uvaljajte batake.U tiganju zagrejte maslac i ulje ,pa brzo propržite batake i listove žalfije.Luk i krompir oĉistite,što krupnije isecite i propržite u tiganju u kom ste pržili piletinu.Rernu zagrejte na 180 stepeni.Slaninu ispržite s usitnjenim peĉurkama i dodajte bujon.U posudu za pečenje stavite luk,krompir,peĉurke i slaninu ,a odozgo stavitebatake.Poklopite i pokrijtefolijom i pecite u rerni 50 minuta.Jelo pospite pinjolama ili semenkama bundevei peršunom i poslužite. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru