Goveđa supa
Sastojci:
1/2 litar goveđe supe
( može i kocka za supu)
1 Anis zvezdica
1 Štap cimeta
1 Štap svežeg đumbira prepolovljen
1 Kašika ribljeg sosa
So i biber
300 g Junetine ( krtine) tanko sečene
200 g Rezanaca od pirinča
1 Šolja klica od pasulja ili soje
100 g Pečurki(enoki,šitaki)
Sitno iseckana crvena paprika
1 Mladi luk iseckan dijagonalo
1 Šaka listića karijandera
1 Limeta,nudle
Priprema:
Prvo skuvajte goveđu supu.Za to vreme iseckajte i pripremite sastojke.U poseban sud sipajte1/2 litar goveđe supe i kuvajte je na tihoj vatri zajedno sa anis zvezdom,đumbirom,cimetom i ribljim sosom oko 20 minuta.Dodajte so i biber po ukusu.Par minuta pred kraj u supi skuvajte juneće meso.Skuvajte i nudle,tj.azijske rezance .U činiji rasporedite rezance,preko njih stavite komade mesa koje ste skuvali a onda iseckane paprike,mladi luk i klicu i sve to prelijte oceđenom vrelom supom.Pospite supu lišćem karijandera i služite je odmah uz sok od limete.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment