Goveđa supa

Sastojci: 1/2 litar goveđe supe ( može i kocka za supu) 1 Anis zvezdica 1 Štap cimeta 1 Štap svežeg đumbira prepolovljen 1 Kašika ribljeg sosa So i biber 300 g Junetine ( krtine) tanko sečene 200 g Rezanaca od pirinča 1 Šolja klica od pasulja ili soje 100 g Pečurki(enoki,šitaki) Sitno iseckana crvena paprika 1 Mladi luk iseckan dijagonalo 1 Šaka listića karijandera 1 Limeta,nudle Priprema: Prvo skuvajte goveđu supu.Za to vreme iseckajte i pripremite sastojke.U poseban sud sipajte1/2 litar goveđe supe i kuvajte je na tihoj vatri zajedno sa anis zvezdom,đumbirom,cimetom i ribljim sosom oko 20 minuta.Dodajte so i biber po ukusu.Par minuta pred kraj u supi skuvajte juneće meso.Skuvajte i nudle,tj.azijske rezance .U činiji rasporedite rezance,preko njih stavite komade mesa koje ste skuvali a onda iseckane paprike,mladi luk i klicu i sve to prelijte oceđenom vrelom supom.Pospite supu lišćem karijandera i služite je odmah uz sok od limete. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru