Gurmanske pihtije
Sastojci:
1-1,5kg Svinjskih nogu i ušiju
1 Dimljena butkica
1 Juneći jezik
1 List lovora
Nekoliko zrna belog bibera
1 Koren peršuna
1 Koren paškanata
1 Glavica crnog luka
2 Čena belog luka ,so
Priprema:
Očišćeno i oprano meso složite u veći lonac i nalijte hladnom vodom tako da bude dva puta više vode nego mesa.Na umerenoj vatri polako kuvajte,a tokom kuvanja većom kašikom polako skidajte penu.Kada pena sasvim postane da izbija,dodajte paškanat,peršunov list,crni i beli luk i biber.Pihtije kuvajte sve dok meso doslojno ne odpadne s kostiju.Kada je meso skuvano,supu ocedite kroz gustu cediljku,a meso očistite od kostiju i sitno ga iseckajte.Meso rasporedite u plehove,a zatim zalijte supom u kojoj se kuvalo,a koju ste predhodno posolili.Stavite ih u frižider da se dobro stegnu,pa ih pospite belim lukom i crvenom začinskom paprikom.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment