Gurmanske pihtije

Sastojci: 1-1,5kg Svinjskih nogu i ušiju 1 Dimljena butkica 1 Juneći jezik 1 List lovora Nekoliko zrna belog bibera 1 Koren peršuna 1 Koren paškanata 1 Glavica crnog luka 2 Čena belog luka ,so Priprema: Očišćeno i oprano meso složite u veći lonac i nalijte hladnom vodom tako da bude dva puta više vode nego mesa.Na umerenoj vatri polako kuvajte,a tokom kuvanja većom kašikom polako skidajte penu.Kada pena sasvim postane da izbija,dodajte paškanat,peršunov list,crni i beli luk i biber.Pihtije kuvajte sve dok meso doslojno ne odpadne s kostiju.Kada je meso skuvano,supu ocedite kroz gustu cediljku,a meso očistite od kostiju i sitno ga iseckajte.Meso rasporedite u plehove,a zatim zalijte supom u kojoj se kuvalo,a koju ste predhodno posolili.Stavite ih u frižider da se dobro stegnu,pa ih pospite belim lukom i crvenom začinskom paprikom. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru