Jafa torta

Sastojc: 1 kg Jafa keksa 300 ml Mleka 250 g Maslaca ZA FIL: 1l Mleka 3 Kesice pudinga od vanile 1 Kesica burbon vanilin šećera 14 Kašika šećera 250 g Maslaca 3 Kašike šećera u prahu 2 dl Slatke pavlake Priprema: Za podlogu u veću posudu stavite mleko da se zagreje,dodajte seckani maslac i pustite da provri.Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks.Na tacnu stavite prsten za torte(prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru.Stavite u frižider da se ohladi i stegne.Dok se podloga hladi,pripremite fil.U litar mleka stavite burbon vanilin šećet.Odvojite malo mleka i razmutite puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne.Ohladite.Penasto umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom.Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro sve sjedinite.Filom nafilujte koru i ukrasite čokoladnom glazurom ili šlagom po želji.Pre služenja tortu dobro ohladite. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru