Jafa torta
Sastojc:
1 kg Jafa keksa
300 ml Mleka
250 g Maslaca
ZA FIL:
1l Mleka
3 Kesice pudinga od vanile
1 Kesica burbon vanilin šećera
14 Kašika šećera
250 g Maslaca
3 Kašike šećera u prahu 2 dl Slatke pavlake
Priprema:
Za podlogu u veću posudu stavite mleko da se zagreje,dodajte seckani maslac i pustite da provri.Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks.Na tacnu stavite prsten za torte(prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru.Stavite u frižider da se ohladi i stegne.Dok se podloga hladi,pripremite fil.U litar mleka stavite burbon vanilin šećet.Odvojite malo mleka i razmutite puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne.Ohladite.Penasto umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom.Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro sve sjedinite.Filom nafilujte koru i ukrasite čokoladnom glazurom ili šlagom po želji.Pre služenja tortu dobro ohladite.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment