Kapri kolač

Sastojci za fil sa jagodama: 600 g Jagoda 200 ml Vode 150 g Šećera 1 Kesica pudinga sa ukusom jagode 1 Kašika gustina ZA FIL SA VANIlOM: 300 ml Mleka 150 g Šećera 1 Kesica pudinga sa ukusom vanile 1 Kašika gustina 60 g Mleka u prahu 60 g Margarina ZA GLAZURU: 100 g Čokolade za kuvanje 50 g Margarina 1 Jaje OSTALO: 300 g Duguljastog keksa 100 ml mleka Malo šarenih jestivih mrvica Priprema: U duguljastu tepsiju (20×30)poređati red keksa blago umočenog u mleko.Jagode,vodu i šećer stavite da se kuvaju.Kada provri kuvati 5 minuta.Razmutiti puding od jagodei gustin u malo vode i sipati jagodama.Zakuvati fil uz stalno mešanje.Vruć fil preliti preko poređanog keksa.Preko fila od jagoda poređatijoš jedan red keksa blago umočen u mleko.U posudu usuti mleko i šećer.U malo mleka razmutiti puding od vanile i gustin.Kada mleko provri zakuvati fil sa pudingom.U vruć fil dodati margarinmešati da se ohladi.Mlakom filu dodati i mleko u prahu.Umutiti mikserom da se sjedini.Fil sipati preko keksa i staviti u frižider da se stegne kolač.Za glazuru na pari otopiti čokoladu i margarin.U posebnu posudu umutiti jaje.Postepeno jajetu dodavati otopljenu čokoladu sve vreme mutiti viljuškom.Preliti glazuru preko kolaĉa.Posuti šarenim mrvicama i vratiti u frižider da se stegne.Ohlađen kolaĉ iseći na kocke i poslužiti. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru