Kapri kolač
Sastojci za fil sa jagodama:
600 g Jagoda
200 ml Vode
150 g Šećera
1 Kesica pudinga sa ukusom jagode
1 Kašika gustina
ZA FIL SA VANIlOM:
300 ml Mleka
150 g Šećera
1 Kesica pudinga sa ukusom vanile
1 Kašika gustina
60 g Mleka u prahu
60 g Margarina
ZA GLAZURU:
100 g Čokolade za kuvanje
50 g Margarina
1 Jaje
OSTALO:
300 g Duguljastog keksa
100 ml mleka
Malo šarenih jestivih mrvica
Priprema:
U duguljastu tepsiju (20×30)poređati red keksa blago umočenog u mleko.Jagode,vodu i šećer stavite da se kuvaju.Kada provri kuvati 5 minuta.Razmutiti puding od jagodei gustin u malo vode i sipati jagodama.Zakuvati fil uz stalno mešanje.Vruć fil preliti preko poređanog keksa.Preko fila od jagoda poređatijoš jedan red keksa blago umočen u mleko.U posudu usuti mleko i šećer.U malo mleka razmutiti puding od vanile i gustin.Kada mleko provri zakuvati fil sa pudingom.U vruć fil dodati margarinmešati da se ohladi.Mlakom filu dodati i mleko u prahu.Umutiti mikserom da se sjedini.Fil sipati preko keksa i staviti u frižider da se stegne kolač.Za glazuru na pari otopiti čokoladu i margarin.U posebnu posudu umutiti jaje.Postepeno jajetu dodavati otopljenu čokoladu sve vreme mutiti viljuškom.Preliti glazuru preko kolaĉa.Posuti šarenim mrvicama i vratiti u frižider da se stegne.Ohlađen kolaĉ iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment