Piletina s pomorandžom

Sastojci: 1 Pile od oko 1,5 kg 5 Čena belog luka 200 ml Soka od pomorandže 25 g Sitno seckanog svežeg estragona 50 ml Maslinovog ulja 250 g Pomorandže isečene na kriške 2 Glavice crnog luka So,biber,3 cveta anisa Priprema: Pomešajte sitno seckani beli luk,sok od poronandže,estragon,uljeso i biber.Stavite pile u veću posudu,premažite ga pripremljenim prelivom,poklopite i držite na hladnom oko dva sata okrećući pile nekoliko puta zacto vreme.Pile stavite u pleh,a oko njega rasporedite pomorandže i luk isečen na kriške.Pecite 25 minuta na 250 stepeni,a onda smanjite na 180 stepeni dodajte anis i pecite još sat vremena.U toku pečenja često prelivajte marinadom. prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru