Piletina s pomorandžom
Sastojci:
1 Pile od oko 1,5 kg
5 Čena belog luka
200 ml Soka od pomorandže
25 g Sitno seckanog svežeg estragona
50 ml Maslinovog ulja
250 g Pomorandže isečene na kriške
2 Glavice crnog luka
So,biber,3 cveta anisa
Priprema:
Pomešajte sitno seckani beli luk,sok od poronandže,estragon,uljeso i biber.Stavite pile u veću posudu,premažite ga pripremljenim prelivom,poklopite i držite na hladnom oko dva sata okrećući pile nekoliko puta zacto vreme.Pile stavite u pleh,a oko njega rasporedite pomorandže i luk isečen na kriške.Pecite 25 minuta na 250 stepeni,a onda smanjite na 180 stepeni dodajte anis i pecite još sat vremena.U toku pečenja često prelivajte marinadom.
prijatno 😘
Comments
Post a Comment