Slana torta od povrća

Sastojci: 1 Veća tikvica 1 Crvena paprika 1 Veća šargarepa 1 Glavica crnog luka 100 g Brašna 3 Kašike lanenog ulja 50 g Prepečenog susama 1 Kašika lanenog semena So,biber ZA FIL: 300 g Sira 2 Kašike pavlake 100 g Čajne kobasice (šunke ili kulena) Priprema: Sir i pavlaku pomešati.Tikvicu izrendati posoliti i ostaviti 5 minuta sa strane.Za to vreme izrendati šargarepu,iseći na sitno kockice papriku i crni luk,začiniti po želji.Sve pomešati s tikvicom pa dodati i brašno,ulje,prepečen susam i lan,pa sve izmešati.Zatim na pleh staviti pek papir i rasporediti tako fil po papiru.Staviti u rernu da se peče na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta.Kada je gotovo iseći ga po željiili na tanke pločice ili možete i male rolnice kako vam secviše sviđa.Ja sam stavila jednu pločicu,pa premazala sa siromi pavlakom,stavila čajnu kobasicu pa drugu pločicu isto premazala sa sirom i pavlakom i stavila je preko čajne.Možete dekorisati odozgo ako želite ,mada ovako se super oseti ukus kore. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru