Slana torta od povrća
Sastojci:
1 Veća tikvica
1 Crvena paprika
1 Veća šargarepa 1 Glavica crnog luka
100 g Brašna
3 Kašike lanenog ulja
50 g Prepečenog susama
1 Kašika lanenog semena
So,biber
ZA FIL:
300 g Sira
2 Kašike pavlake
100 g Čajne kobasice
(šunke ili kulena)
Priprema:
Sir i pavlaku pomešati.Tikvicu izrendati posoliti i ostaviti 5 minuta sa strane.Za to vreme izrendati šargarepu,iseći na sitno kockice papriku i crni luk,začiniti po želji.Sve pomešati s tikvicom pa dodati i brašno,ulje,prepečen susam i lan,pa sve izmešati.Zatim na pleh staviti pek papir i rasporediti tako fil po papiru.Staviti u rernu da se peče na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta.Kada je gotovo iseći ga po željiili na tanke pločice ili možete i male rolnice kako vam secviše sviđa.Ja sam stavila jednu pločicu,pa premazala sa siromi pavlakom,stavila čajnu kobasicu pa drugu pločicu isto premazala sa sirom i pavlakom i stavila je preko čajne.Možete dekorisati odozgo ako želite ,mada ovako se super oseti ukus kore.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment