Boršč (čorba od cvekle)

Sastojci: 500 g Junetine 300 g Svinjetine 200 g Slanine 500 g Cvekle 300 g Kupusa 2 Šargarepe 1 Koren celera 1 Kašika soka od limuna 2 Glavice crnog luka 2 Kašike sirćeta 1/2 Kisele pavlake 1 Kašika seckanog peršuna 2 Lovorova lista 2 L Vode Pripreme: U vodu skuvajte posoljeno meso.Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk,pa dodajte izrendanu očisšć we nu cveklu,sirće,so po ukusu,šolju vode u kojoj se kuvalo meso i dinstajte poklopljeno na umerenoj vatri oko sat.Dodajte kupus iseckan na rezance,lovor,izrendanu šargarepu i celer,limunov sok.Iseći meso i slaninu na komade zalogaja i dodati u povrće.Kuvati zajedno oko pola sata.Pre služenja odozgo staviti kiselu pavlaku i posuti peršunom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru