Boršč (čorba od cvekle)
Sastojci:
500 g Junetine
300 g Svinjetine
200 g Slanine
500 g Cvekle
300 g Kupusa
2 Šargarepe
1 Koren celera
1 Kašika soka od limuna
2 Glavice crnog luka
2 Kašike sirćeta
1/2 Kisele pavlake
1 Kašika seckanog peršuna
2 Lovorova lista
2 L Vode
Pripreme:
U vodu skuvajte posoljeno meso.Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk,pa dodajte izrendanu očisšć we nu cveklu,sirće,so po ukusu,šolju vode u kojoj se kuvalo meso i dinstajte poklopljeno na umerenoj vatri oko sat.Dodajte kupus iseckan na rezance,lovor,izrendanu šargarepu i celer,limunov sok.Iseći meso i slaninu na komade zalogaja i dodati u povrće.Kuvati zajedno oko pola sata.Pre služenja odozgo staviti kiselu pavlaku i posuti peršunom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment