Čokoladni plazma desert sa višnjama

Sastojci za preliv: 150 g Zamrznutih višanja (bez kośtica) 3 Supene kašike šećera HRSKAVI SLOJ: 125 g Mlevene plazme 50 g Putera KREMASTI SLOJ: 250 g Krem sira 50 g Šećera u prahu 100 g Crne čokolade sa 70% kakaoa 250 ml Slatke pavlake Pripreme: Krem sir izvadite iz frižidera kako bi se ugrejao do sobne temperature .U jednu šerpu sipajte višnje i šećer i stavite da se kuvaju dok ne dobijete nešto nalik ređi sos.Preliv sklonite sa vatre i ostavite da se predhodno ohladi.U zasebnu posud pomešajte mleveni plazmu i puter.Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se hladi.U činiji sredne veličine umutite krem sir i šećer u prahu,a zatim postepeno dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro shedinite.U drugu činiju umutite slatku pavlaku tako da dobijete ređi šlag, a onda je lagano sjedinite sa krem sir smesom.U čaše dodajte neizmenično hrskavi pa kremasti sloj.Na kraju desert prelijte voćnim prelivom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru