Čokoladni plazma desert sa višnjama
Sastojci za preliv:
150 g Zamrznutih višanja (bez kośtica)
3 Supene kašike šećera
HRSKAVI SLOJ:
125 g Mlevene plazme
50 g Putera
KREMASTI SLOJ:
250 g Krem sira
50 g Šećera u prahu
100 g Crne čokolade sa 70% kakaoa
250 ml Slatke pavlake
Pripreme:
Krem sir izvadite iz frižidera kako bi se ugrejao do sobne temperature .U jednu šerpu sipajte višnje i šećer i stavite da se kuvaju dok ne dobijete nešto nalik ređi sos.Preliv sklonite sa vatre i ostavite da se predhodno ohladi.U zasebnu posud pomešajte mleveni plazmu i puter.Mešajte sve dok smesa ne počne da liči na vlažan pesak.Čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se hladi.U činiji sredne veličine umutite krem sir i šećer u prahu,a zatim postepeno dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro shedinite.U drugu činiju umutite slatku pavlaku tako da dobijete ređi šlag, a onda je lagano sjedinite sa krem sir smesom.U čaše dodajte neizmenično hrskavi pa kremasti sloj.Na kraju desert prelijte voćnim prelivom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment