Francuski kremasti kolač

Sastojci: 500 g Šljiva 3 Kašike putera 3 Kaśike šećera 1/2 Šolje šećera 1,5 Šolja hladnog mleka 4 Jaja 3 Kašike kisele pavlake 80 g Gustina 1 Vanilin šećer Pripreme: Prepolovite oprane šljive,izvadite im koštice.Na zagrejanom puteru istopite 3 kašike šećera i stavite šljive okrenute unutrašnjom stranom nadole.Dinstajte 5 minuta,ali povreme o protresite tiganj.Sklonite.Umutite jaja i oba šećera ,dodajte mleko u koje ste izmutili gustin i izmešajte.Podmažite vatrostalnu posudu puterom,rasporexite šljive okrenute unutrašnjom stranom nagore i sipajte odozgo smesu jajima.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru