Francuski kremasti kolač
Sastojci:
500 g Šljiva
3 Kašike putera
3 Kaśike šećera
1/2 Šolje šećera
1,5 Šolja hladnog mleka
4 Jaja
3 Kašike kisele pavlake
80 g Gustina
1 Vanilin šećer
Pripreme:
Prepolovite oprane šljive,izvadite im koštice.Na zagrejanom puteru istopite 3 kašike šećera i stavite šljive okrenute unutrašnjom stranom nadole.Dinstajte 5 minuta,ali povreme o protresite tiganj.Sklonite.Umutite jaja i oba šećera ,dodajte mleko u koje ste izmutili gustin i izmešajte.Podmažite vatrostalnu posudu puterom,rasporexite šljive okrenute unutrašnjom stranom nagore i sipajte odozgo smesu jajima.Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment