Gocina štrudla sa makom

Sastojci: 550 g Brašna 250 ml Mleka 25 g Kvasca 100 g Masti 2 Žumanca 3 Kašike šećera 1 Vanilin šećer ZA FIL: 400 g Mlevenog maka 5 Kašika šećera 220 ml Mleka 2 Kesice vanilin šećera ZA PREMAZIVANJE: 1 Žumance 1 Kašika mleka Pripreme: Za fil pomešajte mak,šećer te prelijte vrelim mlekom.Izmešajte i ostavite da se hladi.Za testo u mlako mleko dodajte šećer i kvasac.Izmešajte da se istopi,pa dodajte žumanca,mast i vanilin šećer.Umutite ručno da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno.Umesite testo.Ostavite da odstoji 30 minuta.Podelite ga na dva dela i razvucite ih oklagijom u praugaonike deblji e 0,5 cm.Premažite ih filom i uvaljajte štrudle.Stavite u pleh obložen pek papirom ,premažite žumancetom pomešanim s mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 35 minuta na 180 stepeni.Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru