Gocina štrudla sa makom
Sastojci:
550 g Brašna
250 ml Mleka
25 g Kvasca
100 g Masti
2 Žumanca
3 Kašike šećera
1 Vanilin šećer
ZA FIL:
400 g Mlevenog maka
5 Kašika šećera
220 ml Mleka
2 Kesice vanilin šećera
ZA PREMAZIVANJE:
1 Žumance
1 Kašika mleka
Pripreme:
Za fil pomešajte mak,šećer te prelijte vrelim mlekom.Izmešajte i ostavite da se hladi.Za testo u mlako mleko dodajte šećer i kvasac.Izmešajte da se istopi,pa dodajte žumanca,mast i vanilin šećer.Umutite ručno da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno.Umesite testo.Ostavite da odstoji 30 minuta.Podelite ga na dva dela i razvucite ih oklagijom u praugaonike deblji e 0,5 cm.Premažite ih filom i uvaljajte štrudle.Stavite u pleh obložen pek papirom ,premažite žumancetom pomešanim s mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 35 minuta na 180 stepeni.Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment