Karfiol pohovani iz rerne
Sastojci:
1 Veći karfiol
120 g Brašna
180 g Prezli
60 g Rendanog tvrdog kačkavalja
80 ml Mleka
2 Jaja,1 kašika senfa
1 Kašičica belog luka u prahu
1Kašičica origana,so,biber
Pripreme:
Odvojite cvetove karfiola,pa prokuvajte 15 minuta.U činiji izmešajte brašno sa solju i biberom.U drugu činiju izmutite jaja žicom za mućenje,pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači .U treću činiju izmeśajte prezle sa belim lukom u prahu,origanom i rendanim kačkavaljem.Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna,pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta,dok ne porumene.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment