Karfiol pohovani iz rerne

Sastojci: 1 Veći karfiol 120 g Brašna 180 g Prezli 60 g Rendanog tvrdog kačkavalja 80 ml Mleka 2 Jaja,1 kašika senfa 1 Kašičica belog luka u prahu 1Kašičica origana,so,biber Pripreme: Odvojite cvetove karfiola,pa prokuvajte 15 minuta.U činiji izmešajte brašno sa solju i biberom.U drugu činiju izmutite jaja žicom za mućenje,pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači .U treću činiju izmeśajte prezle sa belim lukom u prahu,origanom i rendanim kačkavaljem.Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna,pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta,dok ne porumene. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru