Kiseli kupus iz zemljanog lonca
Sastojci:
3 kg Kiselog kupusa
200 g Slanine
800 g Svinjskog mesa od plećke
700 g Dimljenih rebara
2 Glavice crnog luka
4 Čena belog luka
1 Kašika bibera u zrnu
5-6 Listova lovora
2 Kašičice dimljene začinske paprike
Malo tucane ljute paprike
1 Puna kašika masti
500 ml Vode
Pripreme:
Obložiti slaninom dno,a obod posude premazati mašću,kupus oprati i iseći na krupnije komade,ređati neizmenično red kupusa,red mesa,luka,kupusa,rebra,kupusa,mesa luka,kupusa svaki red začiniti po malo sa navedenim začinima .Na vrhu poređati slaninu,tucanu papriku i naliti vodom.Poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni 4-5 sati.Nije potrebno otvaranje i mešanje.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment