Kiseli kupus iz zemljanog lonca

Sastojci: 3 kg Kiselog kupusa 200 g Slanine 800 g Svinjskog mesa od plećke 700 g Dimljenih rebara 2 Glavice crnog luka 4 Čena belog luka 1 Kašika bibera u zrnu 5-6 Listova lovora 2 Kašičice dimljene začinske paprike Malo tucane ljute paprike 1 Puna kašika masti 500 ml Vode Pripreme: Obložiti slaninom dno,a obod posude premazati mašću,kupus oprati i iseći na krupnije komade,ređati neizmenično red kupusa,red mesa,luka,kupusa,rebra,kupusa,mesa luka,kupusa svaki red začiniti po malo sa navedenim začinima .Na vrhu poređati slaninu,tucanu papriku i naliti vodom.Poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni 4-5 sati.Nije potrebno otvaranje i mešanje. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru