Kremasta čoko torta
Sastojci za koru:
300 gr Mlevenog gluten free keksa po izboru
3 Kašike čija semenki
7 Kašika agave
5 Kašika bademovog mleka
2 Kašike kokokosovog ulja
1 Kašika limunovog soka
ZA FIL:
2 Šolje sirovog indijskog oraha
2 Kašike sirovog kakaoa
7 Kašika agave
2 Kašike kokosovog ulja
200 ml Gustog kokosovog mleka
ZA ČOKOLADNI SLOJ:
100 g Crne čokolade
2 Kašike kokosovog gustog mleka
Pripreme:
U blenderu stavite sve sastojke za koru.Umutite i stavite uvkalup od 18 cm.Indijski orah potopite na 15 minuta u vodi,potom ih ocedite pa stavite u seckalicu i mutite dok se ne dobije kremasta smesa.Dodajte ostale sastojke za fil i nastavite sa mućenjem dok se sve ne ujednači.Razlijte fil preko kore.Istopite crnu čokoladu,sklonite sa vatre,pa umešajte kokosovo mleko i dobro promešajte.Prelijte preko fila i stavite u frižider da se ohladi pre sečenja i služenja.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment