Piroge
Sastojci za testo:
2 Jajeta
1 Šolja mleka
1 Šolja vode
3 Kašike pavlake
4 Šolje brašna
ZA FIL:
500 g Kupusa
300 g Krem sira
Biber,so
ZA PRELIV:
200 ml Neutralne pavlake
3 Čena belog luka
100 g Maslaca
1 Ljuta papričica
Pripreme:
Kupus skuvajte,ocedite i sitno iseckajte .Začinite i pomešajte s krem sirom.Odvojeno umutite jedno jaje,mleko,vodu i pavlaku,dodajte brašno i umesite testo.Na pobrašnjenoj površini razvucite testo,isecite ga na četiri dela ,oblikujte loptice i rastanjite ga u što tanji krug.Čašom vadite krugove i na svaki stavite po dve kašike fila.Ivice testa premažite umućenim jajetom,presavijte napola i spojte ivice.Piroge kuvajte u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.Kuvane piroge zapecite na rastopljenom maslacu da lepo porumene,pa ih prelijte sosom od pavlake,belog luka i seckane ljute crvene papričice.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment