Ðuveč od pasulja

Sastojci: 500 g Belog pasulja 3 Kašike paradajz pirea 100 ml Paradajz sosa 2 Glavice crnog luka 1 Kašika prezli 2 Kašike prezli So,biber Pripreme: Pasulj očistitevi potopite uvhladnu vodu,pa ostavite da odstoji tokom noći.Sutradan ga skuvajte,pa u njega dodajte propržen crni luk,beli luk i sitno iseckan peršunov list.Posolite i pobiberite.Podmažite vatrostalnu činiju i stavite polovinu pasulja.Preko pasulja stavite paradajz pire,nalijte sokom od paradajza,pa ostatak pasulja.Prelijte sa malo ulja,pospite prezlama i pecite u rerni na 200 stepeni.Ukrasite mirođijom. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru