Čorbica s kobasicom
Sastojci:
1 Kelj
250 g Kobasice
1 Crni luk
3 Čena belog luka
430 g Pasulja
Lovorov list
1,5 l Pilećeg bujona
150 g Testenine
Ulje,so,biber
Pripreme:
Kobasicu narežite na kolutove i kratko propržite u dubokom loncu.Izvadite i ostavite sa strane .U isti lonac dodajte malo maslinovog ulja,pa propržite sitno iseckani luki kelj naseckan na trakice.Promešajte,smanjite vatru,poklopite i pustite da kelj uvene,uz povremeno mešanje.Posolite i pobiverite.Kada je kelj uvenuo dodajte oceđeni i isprani pasulj,lovorov list,kobasicu i pileći bujon,pustite da prokuva,pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta.Dodajte testeninuvi kuvajte još 5 minuta.Poslužite toplo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment