Fileti oslić sa pečurkama

Sastojci: 800 g Fileta oslića 40 g Brašna+ za valjanje fileta 1 dl Belog vina 300-400 g Kiselih pečuraka isečenih na listiće 2 dl Neutralne pavlake Veza seckanog peršunovog lista So,biber,biljni začin Pripreme: Filete oprati i obrisati.Posoliti,uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju.Složiti u vatrostalnu činiju.Ulje u kome je pržena riba malo prohladiti,dodati 40 g brašna i na tihoj vatri mešati da porumeni.Dodavati vino i pečurke,posoliti,pobiberiti i začiniti biljnim začinom.Lagano kuvati 10 minuta i preliti preko ribe.Preko toga preliti pavlaku da ograzne i posuti peršunom.Ako je potrebno dodati vode.Peći u zagrejanoj rerni 10-15 minuta.Poslužiti uz šareni pirinač. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru