Gratinirani krompir u sosu od belog luka
Sastojci:
1 kg Krompira
So,muskatni oraščić
Beli biber
ZA SOS:
4 Kašike maslinovog ulja
2 Kašike brašna
6 Čenova belog luka
So,suvi biljni začin
Sok od limuna
400 ml Vode
Pripreme
Krompir oljuštite spustite uvključalu vodu i kuvajte 15 minuta.Potom ocedite krompir,procedite i iseckajte na kolutove.Brašno ispržite na ulju da blago porumeni.Dodajte izgnječen beli luk i vodu u kojoj ste razmutili kašiku suvog biljnog začina.Kuvajte sos 10 minutana tihoj vatri stalno mešajući.Posolite,pobiberite i zakiselite limunovim sokom.U dobro pouljenu posudu za pečenje stavite red krompira ,posolite pospite muskatnim oraščićem i belim biberom,pa prelijte sosom.Tako ređajte i završite sosom.Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Pijatno😘
Comments
Post a Comment