Gratinirani krompir u sosu od belog luka

Sastojci: 1 kg Krompira So,muskatni oraščić Beli biber ZA SOS: 4 Kašike maslinovog ulja 2 Kašike brašna 6 Čenova belog luka So,suvi biljni začin Sok od limuna 400 ml Vode Pripreme Krompir oljuštite spustite uvključalu vodu i kuvajte 15 minuta.Potom ocedite krompir,procedite i iseckajte na kolutove.Brašno ispržite na ulju da blago porumeni.Dodajte izgnječen beli luk i vodu u kojoj ste razmutili kašiku suvog biljnog začina.Kuvajte sos 10 minutana tihoj vatri stalno mešajući.Posolite,pobiberite i zakiselite limunovim sokom.U dobro pouljenu posudu za pečenje stavite red krompira ,posolite pospite muskatnim oraščićem i belim biberom,pa prelijte sosom.Tako ređajte i završite sosom.Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Pijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru